Bewaarde reizen (0)
Er zijn geen bewaarde reizen gevonden.
10-08-2016
Bier & Walnoten tegen de muggen
Gebruik DEET
DEET is waarschijnlijk het bekendste en meest gebruikte middel tegen muggen. Het middel is gemaakt van chemische stoffen die verwerkt worden in de vorm van een lotion of spray. Muggen vermijden de geur van DEET. Dus, hoe hoger de concentratie van DEET is, des te langer de bescherming duurt. En hoe beter jij van je lustrumreis geniet!

Slik vitamine B-pillen
Wanneer je elke dag op je lustrumreis een vitamine B-pil slikt, houd je de mug op afstand. De hogere waarde van vitamine B in je bloed zorgt ervoor dat je bloed minder aantrekkelijk ruikt voor de mug.

Smeer lokaal anti-muggenmiddel
Vaak weet de lokale bevolking op de bestemming van je lustrumreis nog beter hoe jij je het beste kan beschermen tegen de lokale muggen. Vraag daarom ter plekke advies bij een drogisterij. Het middeltje wat zij jou meegeven helpt waarschijnlijk beter dan de vertrouwde Nederlandse versies.


Laat de ventilator draaien
De mug heeft het niet zo op wind. Wanneer jij je ventilator dus goed laat draaien, houd je de mug wel op afstand.

Elektrische vliegenmepper
Leg een elektrische vliegenmepper naast je bed. Zodra je gezoem hoort sla je wat in het rond om de mug levend te verbranden. Maar zeg nou zelf, niet zo lief van je toch? Mocht je wat minder geven om diervriendelijkheid, dan is het een goede optie.

Klamboe
Stop vanaf nu een klamboe in je koffer of backpack! Terwijl jij je schoonheidsslaapje doet tijdens een vrije dag op je lustrumreis, is de klamboe de simpelste en effectiefste manier om je te weren tegen muggen. Denk er wel aan dat je de onderkant van je klamboe onder de matras stopt. Op die manier kan er ook geen ander insect stiekem naar binnen kruipen om jou in bed te vergezellen.

Een citroentje voor de geur
Citronella, citroensap en citroenschillen zijn een stuk natuurlijker dan alle andere goedjes. Toch kunnen ze ter bescherming van de mug veel goeds voor je doen. Wel is het jammer dat in vergelijking met de chemische middeltjes de pret vaak van minder lange duur is.

Grootmoeders middeltjes
Als je het graag op een authentieke manier aanpakt, ga dan eens op zoektocht naar oma’s weetjes. Wij hebben alvast de volgende anti-muggenmiddeltjes voor op je lustrumreis voor je gevonden: azijn, wierook, lavendel, tijgerbalsem, kruidnagel, zakjes water bij de deur, basilicum en knoflook.

Bier en walnoten
Wanneer jij jezelf op een aangename manier van muggen wilt ondoen, dan schijnt het te werken om elke dag wat biertjes te drinken en walnoten te eten. Mocht je toch geen zin hebben in het consumeren van deze producten, dan kan je het ook gewoon in je omgeving neer zetten. Dit schijnt ook al wonderen te doen.