Bewaarde reizen (0)
Er zijn geen bewaarde reizen gevonden.
17-04-2014
Reizen maakt jonger & sexy blijkt
Reizen doen we om verschillende redenen: om over andere culturen te leren, om te ontsnappen aan de sleur van thuis of simpelweg om een vriend of familielid te bezoeken. Maar tegelijkertijd heeft reizen zoveel meer voordelen die wetenschappelijk ondersteund worden: je wordt er zelf ook rijker van! Wij vertellen je hoe.


1. Reizen maakt je jonger

Uit recent onderzoek van de Baylor College of Medicine in Houston door David Eagleman, is aangetoond dat reizen je jonger maakt. Eagleman houdt zich bezig met het onderzoek naar hoe levensbedreigende momenten je het gevoel kunnen geven dat je leven vertraagd wordt. Hetzelfde is het geval met reizen; zo kan een reis van een week naar Guatemala hetzelfde voelen als drie weken aan de Nederlandse kust - op een goede manier. Volgens Eagleman komt dat doordat volwassen tijd compacter ervaren dan kinderen; je zegt niet voor niets dat de tijd vliegt. Voor kinderen zijn veel dingen nog nieuw, daarom hebben zij sterker dan volwassenen het gevoel dat de tijd langzamer gaat. Reizen naar nieuwe plaatsen - hoe exotischer, hoe beter - heeft hetzelfde effect. Dat betekent dus dat het je neutraal in dezelfde positie zet als toen je een kind was en de tijd gaat dus voor je gevoel langzamer op vakantie. In veel gevallen geldt: hoe groter de afstand, hoe groter het contrast en daarmee ook de nieuwigheid. Hoe nieuwer iets aanvoelt, des te langzamer gaat de tijd.

 

Reizen is dus een fontein der jeugd en kan, met zijn vermeende tijdrekkende mogelijkheden, een levensredder zijn, zelfs als je maar één of twee weken vakantie neemt deze zomer.

 


2. Reizen maakt je slimmer

Een recent psychologisch onderzoek aan de Universiteit van Indiana heeft aangetoond dat reizen, of zelfs alleen al een reis plannen en je verbeelden dat je op een onbekende en afgelegen locatie bent, je niet alleen creatiever, maar ook zelfbewuster maakt. Volgens William Maddux, een Amerikaanse sociaal-psycholoog, kom je bovendien creatiever thuis als je een tijd in het buitenland hebt gewoond. Eén van de redenen daarvoor is dat je jezelf helemaal verdiept in die plaats en in aanraking komt met een andere cultuur en daarmee soms ook andere normen en waarden, die je bewuster maken van je eigen achtergrond. Daar moet je dan wel open voor staan; het hangt immers helemaal af van iemands manier van reizen. Als je alleen maar op het strand ligt en niets van de lokale cultuur opsnuift, dan zal de reis je waarschijnlijk niet creatiever maken.

 


3. Reizen maakt je productiever

Bedrijven in landen waar werknemers minder vakantieuren te besteden hebben, hoeven niet productiever te zijn dan bedrijven in landen waar de werknemers meer vakantie krijgen; het tegendeel is zelfs bewezen. Uit cijfers van het consultatiebureau Mercer, samen met de nationale statistieken van de Organisatie voor Economie Coöperatie & Ontwikkeling, de Internationale Arbeid Organisatie en het Wereld Economie Forum zijn verrassende resultaten gekomen: landen met langere vakanties hebben niet per se last van een lagere productiviteit. Zo staat een land als Amerika op nummer 1 in de lijst van meest competitieve landen, maar lopen ze qua bruto binnenlands product per gewerkt uur achter op landen met een veel ruimer vakantiebeleid, zoals Frankrijk.

 


4. Reizen maakt je sexier

Niet alleen je bruine kleurtje zorgt ervoor dat je sexier gevonden wordt als je terug komt, maar ook je verhalen. Volgens een recent onderzoek van ItsJustLunch.com zijn de beste gespreksonderwerpen op een eerste date ten eerste hobbies, en komen verhalen over reizen op de tweede plaats. Als je deze twee weet te combineren ben je pas een echte Romeo. Als je dus jonger, slimmer, productiever en sexier wilt zijn; wacht dan niet langer, maar pak je koffers en ga de wijde wereld in.

 

 

Ook zo'n zin gekregen in een bijzondere lustrumreius met je jaarclub of dispuut...? Vraag vrijblijvend om informatie en ideeën ter inspiratie!

 

 

BRON: Colombus Magazine